7 de gen. 2008

Nadal a Madrid (II, nit)














Dia 2 (nit)

Quan ja hem sortit del reina Sofía, esperem l'Oscar i la Gabriela. Hem quedat per sopar. Ells venen de treballar. Demà comencen vacances i marxen uns dies a Madeira, on es trobaran amb la família de l'Oscar, que és d'allà. Els esperem a l'Starbuck de davant el Reina Sofía. El cafè no val res, però pots seure en un bon sofà. Això fem.

Finalment, arriben. Els agraïm l'esforç, ja que viuen lluny (50 kms.) i jo estic fet caldo. Són alegres, divertits i optimistes. Ens agraden. Ens ho passem bé. Anem a sopar al Toscana, al carrer Ventura de la Vega, a prop de la Plaza de Santa Ana. Mengem amanides, morcillo (gerret de vedella) i altres especialitats de la casa. Riem una bona estona i riem molt criticant molt algú altre de la família (no direm noms...)

En sortir del sopar, fem una intrusió a l'hotel de la Plaza Santa Anna. Pel morro, ens colem fins la planta superior (algú li ha dit a l'Oscar que, des de la terrassa, hi ha unes vistes esplèndides). Efectivament, la vista és esplèndida, però allà no hi ha cap bar on romandre i una cambrera amable ens diu que no es pot sortir a la terrassa. Pel mig dels tendals, acabem de guaitar les llums de la ciutat i tornem a baixar.

Acabem per prendre unes cerveses al Cacho do José (una terrassa brasileira de la mateixa plaça), sota unes umbrel·les calefactades, que fan suportable la intempèrie. Xerrem i xerrem, fins que (em sap greu, molt greu, però estic tapat, embossat, gairebé atordit pel refredat...) els demano la fi de la trobada.

De retirada, ells caps el cotxe, nosaltres cap el metro, ens tanquen la boca de l'estació d'Anton Martín als nassos, així que hem de baixar uns metres més fins la d'Atocha...

Una vetllada molt agradable. I un fet gairebé insòlit: hem sopat amb una parella veneçolana (o amb arrels veneçolanes, és igual) i no hem parlat de Chávez -per bé o per mal, la fixació nacional- més de quaranta segons... Increïble, però cert.

Salut, nois, i fins molt aviat.

-----

Nadal a Madrid (II, nit)

Per veure la galeria de fotos: clica aquí