18 de nov. 2009

Música i modernitat


Aquest bloc, per motius aliens a la seva voluntat, ha estat sense música unes setmanes, deixant d'oferir la possibilitat al visitant de sentir (o no sentir) la selecció musical que hi havia inserida en funció del que li vingués de gust.

Això ha estat així perquè un dia qualsevol, el reproductor emprat -que es podia obtenir gratuïtament en una web- va deixar de reproduir, notificant en un text simple i concís que es devia a un conflicte amb les lleis del país.

La voracitat d'alguns lobbies per tal d'obtenir ingressos de qualsevol font emissora de sons és prou coneguda, pressionant
fins aconseguir unes prerrogatives legals en un context nou, al que alguns traslladen privilegis de temps pretèrits.


Ara bé, la modernitat és tossuda i la paradoxa continua. Vegem un exemple: podria donar-se el cas que algú reclamés drets d'autor per sentir els temes del grup que apareix a les fotos. Tanmateix, les mateixes fotos (fetes, editades i publicades per aquest blocaire) apareixen a la web del grup sense cap menció a la seva autoria ni generar cap mena de pagament, coses que -d'altra banda- ni desitjo, ni vull ni espero. Simplement, constato.

Mentrestant, i com que un bloc mut és una mica trist, he buscat una altra opció per si algú, que arribi per voluntat o per atzar a aquestes línies, vol escoltar música mentre llegeix aquest bloc. O mentre bada, o fa turres, o es grata el perineu... Activitats totes elles d'allò més saludable i recomanades per l'OMS.

Així que, mentre la modernitat ho permeti, aquí (si així ho voleu) podreu tornar a sentir música. I fins i tot, en alguns casos, veient un vídeo (petit, això sí) del tema que toqui i pertoqui...

Posem-li música,
doncs, a la modernitat. A la fi, és cosa sabuda que és una de les coses que envelleix més ràpid...

Gaudim-ne,
mentre puguem, que la vida són quatre dies i la modernitat un quart d'hora...

* * *
Fotografies: Josep M. Bru. Angelina i els moderns. MMVV, Vic. 2008.
* * *
Audició recomanada: Michel Petrucciani. September second. És el tema 36 de la "Caixa de música" i disposa de vídeo.
* * *