5 de març 2012

El misteri de les calces vermelles (2)


Dies enrere, vaig escriure sobre la misteriosa aparició d'unes calces vermelles a una branca del til·ler que hi ha just al davant de la finestra de la meva habitació.
Qualsevol persona mitjanament informada sap que estem travessant una època de penúries, retallades i escassetats, cosa que ens hauria de fer més estalviadors i assenyats. No estan els temps -i així ens ho recorden abastament- com per anar llençant calces a les branques dels til·lers urbans.
Ahir, diumenge, dia ociós per excel·lència, en llevar-me, vaig veure que les calces no hi eren. Vaig pensar que una ventada les hauria desprès del seu penjador vegetal o que la propietària hauria decidir recuperar-les, en alguna mena d'operació nocturna. Però pocs minuts més tard, en obrir la finestra d'una altra estança, les vaig tornar a trobar a l'alçada dels meus ulls, a uns set metres del terra, penjades novament, però aquest cop d'una altra branca... d'un altre til·ler.
I si la pregunta que em feia abans era com coi havien anat a parar unes calces a la branca d'un til·ler, ara la pregunta que pertoca és com les mateixes calces han canviat de til·ler i estan a uns nou metres, aproximadament, de l'anterior? Com s'han desplaçat, en una trajectòria gairebé horitzontal i orientada a ponent, d'arbre a arbre?
Porto tot el dia donant-li voltes i he de confessar que, per molt que ho intento, no aconsegueixo treure'm les calces del cap...