23 de març 2009

Sorolla al MNAC


Aprofitant el primer cap de setmana de primavera, vaig visitar l'exposició temporal de Joaquin Sorolla al MNAC de Barcelona.


L'exposició no deixa indiferent. Es tracta de pintures fetes per Sorolla per encàrrec de l'Hispanic Society de Nova York i que, fins ara, no havien sortit mai de la seva seu social. Són pintures de grans dimensiones, ja que fan tres metres i mig d'alçada i, en continuïtat, arribarien al setanta metres de llarg.


Afortunadament, l'alçada a la qual estan col·locades al MNAC és molt més baixa que a Nova York, cosa que permet una visió molt més detallada i propera de cadascuna de les pintures exposades.

Sobre la visió d'Espanya que recullen les pintures hi ha molt a dir i molt a reflexionar, en especial si es té en compte que tenen poc més de noranta anys (Sorolla les va pintar entre 1913 i 1919), però el que és evident, en contemplar-les, es que és s'està davant d'un magnífic conjunt pictòric.


L'exposició -que finalitza el 3 de maig- té dos al·licients més:
  • una, l'exposició és gratuïta. Cosa que, en els temps que vivim, és d'agrair.

  • dos, pel mateix preu, molt a prop teniu una altra exposició molt diferent, però també interessant: a Caixafòrum, antològica de Joaquim Mir, fins el 26 d'abril. Això sí, aquí no us deixaran fer fotos...
* * *
Fotografies: Josep M. Bru.
Barcelona, març de 2009.

* * *

1 comentari:

[ò] ha dit...

Ostres! Imatge nova de blog!!!! M'agrada! XD
Però també n'és important el contingut! (que per descomptat també m'agrada!)

No crec que vagi al MNAC a veure Sorolla, però la setmana passada em vaig empapar d'art entre el Prado, el Reina Sofia, i el Caixafòrum de Madrid. En aquest darrer, El Pensador de Rodin!
Realment, el veus, i et fa pensar!