22 de gen. 2009

Golf de Roses

El Canigó, des del golf de Roses

Dissabte, 17 de gener.

Participem en una sortida en barca pel golf de Roses, organitzada per l'APNAE (Associació d'Amics del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà), amb gairebé un centenar de persones.

La sortida, que es fa habitualment al gener, és un recorregut pel golf, vorejant el litoral fins la desembocadura del Fluvià. Des d'allà -si les condicions ho permeten- la barca enfila mar endins. Enguany el mar estava molt tranquil, de manera que l'excursió va durar gairebé quatre hores, arribant a l'alçada del sud del cap de Creus, tot veient Cadaqués i Cala Jòncols. Després es va iniciar el retorn en direcció al Cap Norfeu, Cala Montjoi i port de Roses.

Un mascarell iniciant el picat, quan s'interposa una gavina...

En el trajecte a mar obert, es llença peix des del vaixell amb la intenció d'atreure aus pelàgiques (les que viuen, llevat del període de reproducció, al mar). Vam poder veure calàbries agulla, un gavot, desenes de gavines i gavians, mascarells i baldrigues.

Al bell mig del penya-segat, un niu de corb marí emplomallat.
Es pot distingir el forat per les marques de tifes blanquinoses

En arribar als penya-segats del Cap Norfeu vàrem veure un niu de corb marí emplomallat, un falcó pelegrí i diversos corbs marins (emplomallats i el més habitual, el corb marí gros).

Un gavià, esperant les sardines...

En definitiva, un matí fresc, però assolellat, entretingut per als aficionats a l'ornitologia, a la fotografia de natura o -com és el meu cas- els tafaners... Enhorabona als organitzadors, recompensats per l'èxit de la seva iniciativa.

* * *

Fotografies: Josep M. Bru.
Golf de Roses, 17.01.2009.


*.#

1 comentari:

JRoca_Font ha dit...

Interessant, deixa'm que m'ho apunti per un dia que anem a l'Empordà, m'encanten aquelles terres i el mar que les envolta.
Salut