25 de maig 2008

Racons diversos


Una fotògrafa jove, la Mia Coll, m'ha fet arribar (i jo li agraeixo) un treball seu que porta per títol Racons diversos. Parteix d'una idea senzilla, però divertida i que dona molt de joc: una persona nouvinguda que tria un lloc, un racó de Vic i n'explica el per què, amb una petita reflexió escrita.

Així, partint de la fotografia, es relaciona una ciutat, unes persones i unes mirades noves, que ens refresquen el paisatge tantes vegades visitat, vist pels habituals.

Però millor serà que Racons diversos s'expliqui amb el mateix text que figura a la seva contraportada. És aquest:

Aquest treball és, tant sols, un recull de mirades estrangeres que ens mostren, cada una, una visió molt personal de com és la ciutat de Vic.

És el retrat de persones de diferent procedència (Marroc, Índia, Ghana, Itàlia, França, Xina,...) que m'han ensenyat un racó de la ciutat on es senten a gust, ja sigui per la tranquil·litat, perquè s'hi senten identificats, perquè els aporta coneixements o simplement perquè els agrada.

La gent marxa dels seus països per diferents motius, però arriben tots amb el mateix propòsit: sentir-se millor; que el temps transcorri sense dificultat ni pressa.

Si obres la porta veuràs que només pots acollir al que ve de fora.

Les fotografies són de Mia Coll i el disseny de Jordi Serra

* * *
La fotografia és de la Mia, pertany a Racons diversos i retrata el Pawel Zwatrzko a la Plaça Miquel de Clariana (o plaça de l'Estudiant, si així ho voleu)

* * *