19 de juny 2011

Es diu Protasi i ha nascut avui

Es diu Protasi i ha sortit de l'ou avui, diumenge, 19 de juny, penúltim dia de primavera, sota el signe de Bessons. Es diu Protasi perquè avui és sant Protasi, però també es podria dir Romuald, Aurora, Gaudència o Bonifaci:  denominacions que formen part del santoral del dia.
Es diu Protasi i és un poll de gallina periquita. Ha nascut el mateix dia que (fa 57 anys) Kathleen Turner o (fa 64) Salman Rushdie, personatges als quals se'ls farà arribar l'oportuna comunicació de l'esdeveniment i una bossa amb batialles (ametlles confitades que es regalen amb motiu del bateig d'algú), tal i com marca el protocol.
Es diu Protasi i ha nascut en una escola. En una escola pública i catalana. Ha salvat la pell (o les plomes, vés a saber) perquè una mestra s'ha pres la molèstia d'anar -en ple diumenge- a veure com estava la instal·lació ponedora artesanal que ha confeccionat per als seus alumnes i se l'ha trobat nat, moll i despistat.
Es diu Protasi i està sa i estalvi. Dilluns coneixerà tota una colla d'admiradors: una cinquantena d'alumnes de 5è de primària que ara mateix encara no el coneixen, però que demà al matí enganxaran el nas al vidre per veure'l de prop. 
Es diu Protasi i, tot i la seva curta existència, ja és un pollastre indignat. No entèn de jornades, tisores ni sisenes hores, però intueix que si és viu i ha arribat a ser post d'aquest bloc (per modest que sigui, el bloc i el poll) és perquè hi ha algú amb vocació i que es creu la feina.
Es diu Protasi i, tot i la seva extrema joventut, ja ens hem fet amics. Tots dos compartim el reconeixement per a molts i moltes professionals que fan i han fet possible que mots altres protasis hagin nascut en diumenge i hagin sobreviscut.
Es diu Protasi i ha nascut el mateix dia que milers de persones s'estan manifestant als carrers de diverses ciutats,  també indignats, compartint la preocupació i l'inconformisme, encara que sigui diumenge, dia de sant Protasi, bessó de sant Gervasi i milanesos tots dos...
+ fotos de Protasi, clicant aquí

6 comentaris:

Marga ha dit...

Llarga vida a en Protasi.

Joan Vigó ha dit...

El poll Protasi
neix de la crisi
com un oasi
ulls de patrici
no cal anàlisi
no cal diàlisi
el poll Protasi
no vol perífrasi.

Joan Vigó ha dit...

El poll Protasi
neix de la crisi
com un oasi
ulls de patrici
no cal anàlisi
no cal diàlisi
el poll Protasi
no vol perífrasi.

Unknown ha dit...

Un post, un vers i un rodolí
tot per a un pollastre fi
nounat i arribat, ara i aquí
hi ha poetes que surten de l’ou
i d’altres, del Poble Nou.

Parlant del poll animal
i el nom extret del santoral,
ara que s’acosta el teu sant,
gràcies pel comentari, Joan.
I un desig: quan sigui jove,
vull pescar la lluna en un cove.
I encara un altre: practicaré jo
per escriure com ho fas tu, Vigó,
Déu n’hi do!

Joan Vigó ha dit...

Hòstia Josep M., estic aclaparat... moltes gràcies!

Unknown ha dit...

A la teva salut i per molts anys!