27 d’oct. 2009

Rèquiem per Soitu


Soitu, un dels projectes arriscats i innovadors d'internet a l'estat espanyol, se'n va. Després de gairebé dos anys d'existència, tanca. El seu traspàs està, possiblement, molt relacionat amb la retirada de BBVA del projecte.

Encara no fa vuit dies que Ramon Peco (encarregat de la secció de fotografia de Soitu) demanava participació al fòrum fotogràfic d'Albarracín.

Avui, entre les notícies estrelles de l'operació Vespa, de Prenafeta i Alavedra, d'alcaldes i depuracions (si s'escau), ens arriba la notícia del tancament de Soitu.

Per a aquells que ja coneixen Soitu, aquesta és un mala notícia.

Per a aquells que no el coneixen, que s'afanyin: demà (28.10.09), a les 18 h., tindrà lloc el seu funeral cibernètic. No s'admeten corones, no s'invita particularment.

I, finalment, per a aquells que no el coneixeran mai, només queda recórrer als clàssics. Per aquesta ocasió, ens ha semblat escaient una sentència de Mark Twain:

"Un banquer és un senyor que et deixa un paraigües quan fa sol i te'l reclama quan plou".

Soitu, amén.

2 comentaris:

[ò] ha dit...

Vaja!
M'he llegit l'entrada massa tard..
seré de qui mai ho coneixerà!

JOSEP COMAJOAN ha dit...

Una gran pèrdua i un mal símptoma per al sector de la premsa digital. Anem caminant tots sense saber gaire on anem. Estem ben arreglats, Josep Maria! Els periodistes, vull dir.