3 de febr. 2009

Éire, pubs & xips

* : *

Dissabte, 7 de febrer, a les 19,30 h., inaugurem la mostra de fotografies "Éire, pubs & xips" al Centre Cívic El Remei - Estadi (antic Centre Comunitari, Pg. de la Generalitat, 46), amb l'actuació de The Puffins.

Si podeu, si voleu, si us ve de gust, us esperem.
La mostra es podrà visitar fins el 25 de febrer.
A partir del mateix dia 7, també es podrà visitar virtualment a:

http://www.flickr.com/photos/fotobru

Una abraçada i fins aviat.

* * *

Éire és un país vell i jove. Fraccionat, amb una part del seu territori encara sota sobirania britànica, és una república independent des de fa poc més de 70 anys. Com a país, té una orografia relativament suau, però amb més pedres de les que caben en la imaginació. Com a estat, té menys anys que la nostra esperança de vida.

Éire és terra de pubs, locals esdevinguts epicentres tradicionals de bona part de la vida social. N'hi ha de tot tipus: urbans i rurals, populars i elitistes, rònecs i lluents, negocis familiars i franquícies,... Als pubs s'hi pot trobar gairebé de tot: música, negocis, tractes, relacions de tot tipus, tertúlies, excel·lents cerveses i cafès horrorosos....

És terra de chips -la patata té un pes important en la seva gastronomial- i, darrerament, també de xips: moltes empreses del sector tecnològic i informàtic hi tenen seu. Els darrers vint anys, Éire ha crescut de forma espectacular i ininterrompuda i la metàfora del tigre celta s'ha convertit en un paradigma de creixement econòmic, no exempt, però, de contradiccions i desequilibris.

Éire, pubs & xips és una mirada particular, resultat d'un viatge obligadament curt. És una aproximació, subjectiva i acotada, a una realitat complexa: la d'un país que ha canviat molt en poc temps. Una ullada a la gent i als carrers d'un país intens; gris i verd, molt verd; insular, però no aïllat. Amb un passat potent i ja conegut. Amb un futur també potent, però ple d'incerteses, encara per fer, Éire és vell i jove alhora...

*.#

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Bones Josep Mª! El dia 7 no sé si podré anar a la teva exposició; però t'asseguro que no me la perdo.

Tam Barranqueras Alcalá ha dit...

Felicitats per l'exposició!!!!
Tot plegat va ser molt maco!!
Ens veiem aquesta tarda.