12 d’oct. 2008

Compte amb els micros...

Compte amb els micros...
són una colla de xivatos!

(Maxwell Smart)


No recordo cap precedent, així que em sembla que m'estreno. Per una vegada estic d'acord amb el senyor Rajoy, tot i que no sé si el mot "conyàs" és l'adequat. A mi no m'ho sembla. No és genèricament correcte i algú que aspira a ser -algun dia- centrista i -algun altre dia- president del govern, hauria d'anar amb més cura amb el llenguatge que fa servir.

Però deixem les disquisicions i anem al gra: això de la desfilada ha de ser un rotllo. Una pallissa. Estar-te allà, dempeus o assegut, un grapat d'hores, ha de ser fatigós. Aquest és el punt en el que estic d'acord amb el dirigent del PP.

Perquè amb la quantitat de problemes que hi ha al país, amb la crisi que ens amenaça i tan mal dades com sembla que aniran les coses els propers mesos, no entenc que tota una colla d'alts càrrecs (inclòs el cap d'estat i senyora), ministres, directors generals, i altres personalitats, inverteixin una part del seu temps en empassar-se una desfilada. Ni que sigui en llotja i a la Castellana.

No es podia fer d'una altra manera? Com les desfilades de moda, per exemple. De cada creació, desfila una única mostra. I rapidet. I amb un moviment de malucs que té la seva gràcia. En canvi, per ensenyar-nos un pret-a-porter (de legionaris, de paracaigudistes, de...) te'n passen tres-cents o quatre-cents d'iguals i tots amb cara de mal iogurt, amb les barres ben apretades...

Amb tanta pasió per l'econometria com hi ha darrerament, algú s'ha parat a calcular el cost de les hores emprades en un pollastre d'aquesta magnitud? En el cost de portar a lloc tota la tropa que s'exhibeix? En el carburant que gasten vehicles, avions i tancs? En temps d'austeritat, per què no comencen per estalviar en mogudes d'aquest tipus? És d'aquells dispendis que no els entenc...

A més, ben mirat què s'hi celebra el 12 d'octubre? No sembla una festa cívica, ni social, ni popular,.... Amb independència de l'emoció que li provoqui el text a cadascú, ja hi ha un dia festiu dedicat a la constitució. D'altra banda, el concepte "hispanitat" cada cop més sembla una entelèquia, un anacronisme: especialment, des que el saldo migratori s'ha invertit i proliferen els Morales, Chaves i altres personatges no gaire favorables a l'expansió de Repsol, Telefónica, Banco Santander o altres "interessos nacionals".

També tindria tela que muntéssim una farra de carrer a compte d'una gent a la que després anomenem "sudaques", els compliquem els permisos tan com podem o, en un control aleatori de duanes, els neguem l'entrada al país, encara que tinguin reserva d'hotel i bitllet de tornada.

I si es tracta d'una desfilada gremial, tampoc no acabo d'entendre el motiu de la tria. Per què uns sí i altres no? A fi de comptes, si l'exèrcit és professional i ja té una festa específica -el "dia de las fuerzas armadas"- per què ara no hi desfilen quiosquers, treballadors de neteges verticals, mestres,conserges de ministeris, llauners, porters de discoteques o ortoprotèsics? O brokers, notaris i agents de borsa, ara que estan passant un mal moment i han de reduir la despesa en corbates?

Per què, finalment, ben bé, de què va el 12 d'octubre? Què s'hi commemora? Algú que ho sàpiga... m'ho pot explicar, si us plau? Deixo el micro ben obert...


* * *

Fotografia: Josep M. Bru.
1.-
El Chico con la espina en el costado &
Santi Balmes.
Concert del cicle Sobretaula. Casino de Vic. Març de 2008.

2.- Carcharodon Carcharias. VicSona 2008. Plaça Santa Cecília. Vic, juliol 2008.

* * *

1 comentari:

Tam Barranqueras Alcalá ha dit...

Ei....

Jo tp estic gaire alternauta últimament. Intento anar passant i anar llegint els vostres blocs i actualitzant el meu de tant en tant, però...poca cosa més. Ja arribaran temps millors...jejjejejeje.
Al concert d'en Bunbury (no direm un altre nom pobret, jejejejje) vaig poder colar la compacta però a l'hora de fer-la servir no se m'engengava. Crec que se m'ha mort. Em va fer una ràbia...
Però...prometo, pròximament, penjar alguna foto que trobi per internet i dedicar-li un post!!! Sempre és un plaer!!

Apali...ens veiem

Ptons