27 de febr. 2008

FotoPres'07















L'exposició FotoPres'07, promoguda per l'Obra Social de La Caixa, arriba divendres, 29 de febrer a Vic. S'hi estarà, fins el 30 de març, al Museu de l'Art de la Pell. La vaig veure fa uns mesos a Barcelona i ara, que ens la porten aquí, no me'n puc estar de recomanar-vos-la.

Entre els treballs que van obtenir beca hi ha projectes originals, engrescadors, novedosos i de qualitat, però -posats a destacar alguna cosa- no tinc cap dubte en apuntar directament als tres treballs premiats. Des d'un punt de vista artístic, tots tres són d'un gran nivell, però és que, a més, tenen el valor afegit d'apropar-nos a històries dures, a realitats humanes frapants, amb un punt de respecte que les fan, cadascuna en el seu àmbit, petits exemples de la necessitat de la fotografia, de la fotografia necessària.

Els tres treballs són:














- Recuerdos sin memoria, d'Elisa González Miralles. Un treball emocionant: el seguiment que la fotògrafa va fer durant un any i mig de la seva àvia, Maria, malalta d'Alzheimer.











- En aquell lloc... de Lorena Ros. Un reportatge que revisita els escenaris d'abusos sexuals a infants de la mà de les seves víctimes.














- Third world cup del Pep Bonet. Un treball en blanc i negre, fet a un camp de refugiats de Sierra Leone, sobre un campionat de futbol entre joves que van sofrir amputacions degudes a ferides de guerra.

Ja ho sabeu. Si m'accepteu un consell i teniu una estona, ara que la tenim ben a prop, no us la perdeu.

- - -